Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, dă cea mai bună veste în plină pandemie. Acesta a fost întrebat dacă  este de acord ca la slujba de Înviere credincioșii să poată participa fără limită de circulație.

În acest context, Orban susține că că decizia va fi luată de Guvern. Totodată, fostul premier a mai continuat că, în opinia sa, creștinii trebuie să aibe acces la slujbă, dar să respecte toate normele impuse de autorități.

„O asemenea decizie o va lua Guvernul. In perspectiva mea, Sfintele Sarbatori de Inviere a Domnului nostru reprezinta un eveniment de importanta capitala si oamenii in conditiile respectarii conditiilor de sanatate pot participa la slujba si sa se bucura de aceasta sarbatoare”, a declarat Ludovic Orban.

Când vor fi anulate restricțiile din România

Totodată, liderul PNL a vorbit și de restricțiile dure din România. Acesta a declarat că a purtat mai multe discuții cu premierul Florin Cîțu, privind anulare anumitor restricții după data de 1 iunie.

Totuși, Orban a subliniat faptul că, acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care procesul de vaccinare și situația epidemiologică va decurge așa cum este așteptat.

”În România se vor aplica deciziile care se vor lua la nivelul Parlamentului sau Guvernului (n.r. despre certificatul de vaccinare). Există o dezbatere serioasă la nivel european. Obiectivul nostru este să readucem viața în România la normalitate într-un timp cât mai scurt posibil. Oamenii nu își mai doresc restricții. Ne dorim să ajungem într-un timp cât mai scurt posibil la o viață cât mai normală”, a mai spus Orban.

În același timp, liderul PNL susține că premierul Florin Cîțu se gândește la mai multe aspecte, iar susținerea reducerii restricțiilor în prima lună a verii este susținută din toate punctele de vedere.

El a mai adăugat că își dorește revenirea la normalitate, iar acesta este obiectiul întregului Guvern, însă este nevoie de o acțiune concentrată pentru a deveni realitate.

”Premierul se gândește la anumite lucruri și când a prezentat această perspectivă de reducere a restricțiilor după 1 iunie și eu îl susțin. Sunt anumite element și informații pentru o reluare a vieții de la 1 iunie. Perspectiva de revenire la o viață normală, de reducere a restricțiilor, mi se pare normal ca premierul să stabilească un obiectiv. Pentru atingerea lui e nevoie de acțiune concertată la nivelul autorităților și societății publice.”, a mai adăugat Ludovic Orban.