Turneul de tenis US Open va oferi anul acesta cele mai mari premii dintre toate turneele de Grand Slam, depăşind 57 de milioane de dolari pentru prima oară în istorie, au anunţat organizatorii pe site-ul competiţiei de la New York. Campionii, la simplu masculin şi feminin, se vor alege cu cecuri de 3,85 milioane de dolari fiecare, iar perechile câştigătoare la dublu vor fi recompensate fiecare cu 740.000 dolari, relatează Agerpres.

Faţă de ediţia de anul trecut se înregistrează o creştere de opt procente a sumei totale. Premiile pentru primul tur au cunoscut o creştere de 47% în ultimii patru ani. Jucătorii care vor pierde în turul al doilea la ediţia din 2019 vor primi fiecare 100.000 de dolari, ceea ce înseamnă suma totală a premiilor de la prima ediţie a turneului, în 1968. Şi jucătorii care vor evolua în calificări vor beneficia de o creştere cu 20% a premiilor faţă de anul trecut, depăşind 3,5 milioane dolari pentru prima oară.

US Open este primul turneu care a oferit premii egale bărbaţilor şi femeilor, în 1973.

Anul trecut, Simona Halep producea o surpriză la US Open, fiind eliminată chiar din primul tur de Kaia Kanepi din Estonia, atunci pe locul 44 WTA, deşi românca deţinea în acel moment locul 1 mondial.