"Începând de astăzi (luni, n.r.), aproximativ 200.000 de profesionişti din Sănătate se află în grevă japoneză pe termen nelimitat. Acţiunile de protest următoare vizează declanşarea grevei de avertisment şi apoi a grevei generale la începutul lunii noiembrie, precum şi organizarea, pe 2 noiembrie, a unui marş de protest între Palatul Parlamentului şi Piaţa Victoriei, cu o oprire în faţa Ministerului de Finanţe. Din cele circa 105.000 de semnături necesare pentru declanşarea grevei generale, până în acest moment am strâns deja 42.000′, a afirmat Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al Federaţiei SANITAS, potrivit Agerpres.

"Noi dorim ca procentul din PIB alocat Sănătăţii să crească la 6% până în 2016, cu o majorare graduală în fiecare an. De asemenea, cerem să fie elaborată o Lege a salarizării pentru întreg personalul medical, de la medici şi asistente, până la infirmiere şi biochimişti’", a spus prim-vicepreşedintele Federaţiei SANITAS.

Marius Sepi a subliniat, totodată, că federaţia pe care o reprezintă se opune privatizării mascate a spitalelor din România.

"Noi nu dorim privatizarea mascată a spitalelor din România. În documentele Ministerului Sănătăţii, privitoare la reorganizarea unităţilor spitaliceşti, trebuie să existe clar o prevedere care să consfinţească proprietatea statului asupra spitalelor publice din România", a precizat Marius Sepi.