Judecătorul Cristi Danileț a fost sancționat de CSM și i se va lua din salariu vreme de două luni. Sancţiunea a fost adoptată pentru “manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Secția de Judecători din CSM a decis sancționarea lui Cristi Danileț. Cristi Danileț a fost acuzat că a încălcat articolul 99 litera a din legea magistraților, potrivit Antena 3.

Sancțiunea vine după o postare pe Facebook. Cristi Danileț a scris, în timpul protestelor, pe rețeaua socială, un mesaj incitator, susține CSM. A fost un mesaj despre armată. Judecătorul scria că ”Armata este subordonată exclusiv voinței poporului pentru garantarea democrației constituționale. Ce ar fi dacă într-o zi am vedea Armata pe stradă păzind democrația, că tot am văzut azi că e în cădere coeficientul? Nu v-ar surprinde să realizați că ar fi constituțional. Eu cred că nu vedem pădurea din cauza copacilor”.

Mesajul citat mai sus i-a adus lui Cristi Danileț diminuarea salariului cu 5% pe o perioadă de două luni.