Acesta a explicat că se aşteaptă ca Divizia de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii Mobile să anunţe data lansării şi că preţul nu a fost încă stabilit.

Conform agenţiei oficiale Yonhap, care citează surse din apropierea companiei, telefonul, refăcut, denumit Galaxy Note FE, va începe să fie comercializat pe 7 iulie, cu un preţ de circa 600 dolari.

Gigantul tehnologic sud-coreean organizează zilele acestea, începând de luni, la Seul, reuniunea strategică bianuală, unde este prevăzut să se decidă datele pentru viitoarele lansări, inclusiv Galaxy Note 8, succesorul problematicului model, şi care se estimează că va fi lansat în august la New York.

Samsung a trebuit să suspende producţia şi vânzarea modelului Galaxy Note 7 (primul caz de acest gen din istoria telefoniei mobile) ca urmare a repetatelor situaţii în care telefonul a luat foc, din cauza bateriei fixe, după cum s-a demonstrat ulterior, după investigaţii.

Fiascoul ‘phabletei’ star a Samsung a provocat companiei o pierdere operaţională de circa 6.100 miliarde wones (aproximativ 4,8 milioane euro).

Noua variantă a Galaxy Note este echipată cu o baterie cu o capacitate mai mică faţă de modelul original şi cu un software total actualizat.

După retragerea phabletei, în toamna anului trecut, compania a primit o mulţime de cereri de la grupuri de protecţie a mediului pentru a repara şi reutiliza cele 4,3 milioane de dispozitive care au fost produse.

În cele din urmă, în martie anul acesta, Samsung s-a angajat să recicleze modelele cu probleme şi să le comercializeze din nou.AGERPRES