După ce au examinat aproximativ 700 de plângeri depuse de Apple şi Samsung privind violarea unor brevete, juraţii de la tribunalul din San Jose au declarat compania sud-coreeană Samsung vinovată că a încălcat mai multe brevete depuse de Apple, potrivit site-urilor de specialitate Cnet şi The Verge care au urmărit anunţul deciziei în direct.
În această victorie la domiciliu pentru gigantul din Silicon Valley, juraţii au respins contraacuzaţiile formulate de Samsung împotriva Apple pentru încălcarea a cinci patente, sud-coreenii cerând despăgubiri în valoare de 421,8 milioane de dolari.
Juriul s-a confruntat cu dificila sarcină de a descurca acuzaţiile încrucişate pe care şi le-au lansat cele două companii în cadrul celui mai mare proces pentru încălcarea brevetelor intentat de decenii în Statele Unite.
Apple, care i-a acuzat pe sud-coreeni că i-au copiat iPhone-ul şi iPad-ul, a cerut daune de până la 2,75 miliarde de dolari şi un ordin de interzicere a vânzării produselor Samsung pe teritoriul SUA.
La rândul său, Samsung a susţinut că Apple i-a furat mai multe brevete din domeniul tehnologiei wireless.
Sursa: Agerpres