Samsung Electronics Co., Ltd. a prezentat ultima inovaţie în materie de tehnologie a telefoanelor mobile: Samsung Jet – printr-o serie de evenimente de lansare în Londra, Dubai şi Singapore. Samsung Jet beneficiază atât de caracteristicile unui smartphone, cât şi de cele ale unei interfeţe uşor de folosit ale unui telefon mobil tradiţional.

Samsung Jet nu este doar un simplu telefon full touch, ci un concept cu totul nou. ”Smarter than a smartphone”, Samsung Jet se bucură de cele mai noi caracteristici ale unui smartphone printre care se numără multi-task manager-ul şi Microsoft Exchange ActiveSync, transformând navigarea în meniu, care devine astfel mult mai uşoară şi plăcută.

Samsung Jet aduce cu sine inovaţii în domeniul tehnologiei de afişare şi performanţelor bazate pe viteză. Display-ul 16M WVGA AMOLED (3.1”) oferă cele mai vii şi colorate experienţe posibile cu un telefon touch screen. Ecranul WVGA AMOLED oferă o rezoluţie care este de patru ori mai mare decât cea a unui ecran WQVGA. Procesorul pentru aplicaţii de 800MHz conferă o viteză uluitoare şi performanţe uimitoare, transformând telefonul Jet în cel mai rapid full touch de pe piaţă.

Prin intermediul unui ecran atrăgător, interfaţa de ultimă generaţie TouchWiz 2.0 de la Samsung oferă utilizatorului o experienţă de neegalat şi include noi aplicaţii precum: motion UI, deblocare smart, widget-uri pentru ecran ce pot fi personalizate – toate acestea fiind perfecte pentru a organiza activitatea la job şi în timpul liber.

Browser-ul Samsung Dolfin este creat pentru a permite utilizatorilor să navigheze pe Internet şi să acceseze cele mai populare website-uri, în special site-uri ale reţelelor sociale, cu uşurinţă şi viteză. Mai mult, browser-ul permite utilizatorilor să vizualizeze până la cinci pagini de web simultan şi să marcheze site-urile lor preferate precum  widget-uri pe homepage-ul telefonului. Un ad-blocker, aplicaţii pentru download multiplu şi în background şi câmpuri de adrese cu scop multiplu sunt încorporate în acest browser, în timp ce printr-o simplă atingere a ecranului, utilizatorii pot opta pentru vizualizarea zoom in şi out în cadrul paginilor web, folosind o singură mână.

JK Shin, Executive Vice President and Head of Mobile Communications division, Samsung Electronics a explicat că ”Samsung Jet oferă o experienţă de neegalat ce rezultă din combinaţia între leadership-ul în domeniul tehnologiei şi continua cursă în căutarea perfecţiunii. Scopul nostru este să oferim satisfacţie la cel mai înalt grad consumatorului, iar eu cred că Samsung Jet răspunde nevoilor actuale ale utilizatorilor de telefoane mobile, care îşi doresc aplicaţii smart şi o interfaţă intuitivă. Produsul reflectă perfect strategia noastră orientată către consumator”.

Spre deosebire de alte smartphone-uri care sacrifică performanţa pentru aspect, Samsung Jet încorporează toate acestea într-un design super sleek şi o carcasă foarte cool. Samsung Jet prezintă de asemenea o serie de aplicaţii multimedia printre care se numără o cameră foto de 5 mega pixeli, GPS încorporat, tehnologie Sound Effect DNSe&SRS pentru un sunet de calitate superioară şi suport video DivX şi XviD pentru a downloada şi vizualiza fişiere video.

Samsung Jet s-a lansat în cadrul evenimentele ”Samsung Mobile UNPACKED” din Londra, Dubai şi Singapore. Dispunând de cea mai nou tehnologie live şi de entertainment pe măsură, evenimentele au oferit o experienţă uimitoare, concomitent cu prezentarea noului handset. Evenimentele au marcat de asemenea punctul culminant al unei campanii globale de teasing, în care numai un singur norocos din fiecare ţară a avut ocazia să desfacă live un Samsung Jet pentru prima oară.

Aplicaţii smart cu o interfaţă prietenoasă

Caracteristicile inovatoare ale lui Samsung Jet transformă telefonul într-unul ”smarter than a smartphone”. Revoluţionând experienţa navigării pe internet, browser-ul Dolfin a fost creat în laboratoarele proprii şi permite o navigare intuitivă şi foarte rapidă. Samsung Jet permite de asemenea navigarea pe mai multe ferestre pentru a putea lucra pe mai multe pagini web simultan – maxim cinci pagini. Mai mult, telefonul permite şi marcarea paginilor de web favorite prin widget-uri.

Samsung Jet beneficiază de un multi-tasking manager, care-l transformă într-un telefon extrem de uşor de folosit. În plus, posibilitatea de a downloada în background mai multe fişiere, câmpurile de adresă cu scop multiplu şi ad-blocker-ul cer utilizatorilor doar capacitatea de a se concentra pe ceea ce îşi doresc cu adevărat.

Samsung Jet este primul telefon care adoptă sistemul Microsoft Exchange ActiveSync Email, cu o interfaţă mai convenabilă pentru utilizatori rezultată dintr-o mai mare preocupare pentru soluţiile de tip push-email destinate mediului business.

Depăşind zona de tehnologie multi-touch zoom care presupunea folosirea a două degete şi două mâini, Samsung Jet oferă consumatorilor ultima inovaţie în materie de funcţionalitate printr-un concept nou – ”zoom-ul cu un singur deget” care necesită o singură atingere pentru zoom in sau out. Zoom-ul cu ajutorul un singur deget poate fi folosit atât pentru browser-ul de internet, cât  si pentru browser-ul Photo pentru a vizualiza fişiere TXT, PDF sau PPT într-o mărime de patru ori mai mare.

Un display atrăgător cu AMOLED

Samsung Jet are un display care oferă calitate uimitoare utilizatorilor săi. Display-ul Samsung WVGA AMOLED de 3.1” este de patru ori mai agil decât un ecran WQVGA. Ecranul lui Samsung Jet oferă imagini uimitoare, foarte luminoase şi în acelaşi timp vii, în culori perfect naturale la cea mai bună rezoluţie, pentru a putea urmări fişiere multimedia.

Uimitorul ecran al lui Samsung Jet are un unghi de privire de 180º, oferă un răspuns la atingere foarte rapid şi este de asemenea foarte eficient în ceea ce priveşte consumul de energie. Graţie tehnologiei WVGA AMOLED, Samsung Jet consumă cu 40% mai puţină energie decât un telefon dotat cu un ecran TFT-LCD.

Calitatea remarcabilă a imaginii face cu adevărat deosebirea între acest smartphone şi altele existente pe piaţă. Mulţumită aportului celor 480dpi din ecranul WVGA AMOLED, Samsung Jet oferă o experienţă multimedia de înaltă calitate transformând urmărirea fişierelor video de pe mobil într-o reală plăcere.

Performanţă mai rapidă cu ajutorul Accelerated Application Processor

Samsung Jet oferă un nou înţeles termenului de performanţă în ceea ce priveşte tehnologia telefoanelor mobile full touch, conducându-l către un nou nivel prin viteza revoluţionară datorată în exclusivitate celor 800 de MHz ai Accelerated Application Processor. 

Sofisticatul procesor de înaltă performanţă reprezintă secretul Jet către viteză şi versatilitate, integrând mai multe aplicaţii într-o singură experienţă remarcabilă. Răspunsul instant al interfeţei 3D touch se identifică cu viteza atingerii. Procesorul pentru accelerarea aplicaţiilor poate integra mai multe funcţii cum ar fi navigarea şi vizualizarea pentru ca utilizatorii să le acceseze pe toate fără întârzierile, fără a avea parte de imagini neclare, care pot incomoda posesorul telefonului.

Interacţiune intuitivă cu TouchWiz 2.0

Pentru a asigura o experienţă demnă de invidiat utilizatorilor săi, Samsung Jet beneficiază de o interfaţa TouchWiz 2.0, o versiune îmbunătăţită a celei întâlnite pe F480. Construit pe reputaţia solidă a interfeţei F480, Samsung Jet găzduieşte o tehnologie avansată Touchwiz 2.0, oferind o interacţiune de tip touch incredibilă în navigarea online, dar şi o reacţie fermă şi imediată.

Aplicaţiile multiple funcţionează armonios şi simultan prin utilizarea puternicului procesorului al lui Jet. Datorită 3D media gate UI şi motion-response UI  utilizatorii se pot bucura de o experienţă dinamică bazată pe conţinutul vizualizat.

3D Media Gate, încorporată în Samsung Jet, oferă un acces facil la şase aplicaţii multimedia cheie: albumul Photo, Music player-ul, Video player-ul, Radio FM, jocuri şi  Internet, toate accesate simplu prin rotirea unui cub UI pe ecran.

Samsung Jet oferă opţiunea ”motion gate”, propriul motor Samsung de recunoaştere a mişcării care facilitează accesul la fişierele multimedia favorite sau la aplarea rapidă printr-o simplă atingere.

Pentru a mări gradul de utilitate al ecranului cu touch screen, Samsung a introdus  deblocarea smart, o aplicaţie care permite utilizatorilor să-şi deblocheze telefoanele şi să folosească direct meniul prin desenarea unei litere din alfabet pe ecran. Utilizatorii pot să seteze meniul la care doresc să ajungă în mod direct în funcţie de literele alfabetului de la A la Z. Tehnologia deblocării smart le permite utilizatorilor să-şi programeze mişcările personalizate pentru a utiliza telefonul aşa cum doresc ei.

Samsung Jet are o funcţie widget online pentru a accesa aplicaţii folositoare şi a obţine informaţii live precum vremea, ştiri sau motoare de căutare. Există mai mult de 30 de widget-uri disponibile deja pe Samsung Jet, iar utilizatorii pot downloada mai multe de pe site. Acestea includ un widget personalizat pentru a adapta layoutul ecranului şi al wallpaper-ului de pe el.

Un meniu principal de trei pagini şi un ecran widget oferă o căutare uşoară şi rapidă a aplicaţiilor, dar şi posibilitatea refolosiri lor, în acelaşi timp.

Aplicaţii eficiente, amuzante şi uşor de folosit

Samsung Jet are de asemenea o aplicaţie A-GPS pentru a oferi servicii de navigare prin în 3D şi a conduce către locurile căutate, în timp real. Aceasta încorporează o hartă de navigare 3D, GPS pe hărţiile Google şi servicii de localizare. Sistemul GPS are de asemenea Geo-tagging pornit printr-un senzor Geo-magnetic pentru a transmite informaţii şi update-uri în legătură cu condiţiile de trafic, prin SMS, şi o busolă. Aplicaţia  GPS de la Samsung Jet poate funcţiona în modurile ”Drive to” sau ”Walk to”.

Când vine vorba de muzică, caracteristicile unice ale lui Samsung Jet oferă utilizatorilor opţiunea de asculta melodiile preferate, iar în acelaşi timp de a naviga prin librăria telefonului.

Pentru fişiere video, sistemul de tipul ”DVD-like video playback recording” (cu D1 Video Playback şi D1 30fps înregistrare video) oferă o redare armonioasă a imaginii, fără neclarităţi şi capacitatea de a downloada instant şi rula formaturi DivX şi Xvid fără a le converti, redimensiona sau modifica – toate în calitate HD pe ecranul AMOLED.

Samsung Electronics Co., Ltd.  este lider mondial în industria semiconductorilor, a telecomunicaţiilor, a dispozitivelor media digitale şi a convergenţei digitale, cu vânzări consolidate de 96 miliarde USD în anul 2008. Compania are aproximativ 150.000 de angajaţi în 179 de birouri din 61 de ţări, fiind alcatuită din două divizii principale de afaceri – Digital Media & Communications şi Device Solutions. Recunoscut ca unul din brandurile cu cea mai rapidă dezvoltare în lume, Samsung Electronics este lider în productia de monitoare digitale, chip-uri de memorie, telefoane mobile şi televizoare TFT-LCD.