JK Shin, preşedinte al diviziei IT & Mobile Communications la Samsung, a prezentat cel mai puternic telefon Samsung la ora actuală, Galaxy S III, spunând despre acesta ca “a fost inspirat de natură şi creat pentru oameni”.

Telefonul are un ecran HD de 4,8 inch (12 cm), o cameră foto de 8 megapixeli şi o baterie de 2.100, mAh care oferă o autonomie mai mare decât generaţia anterioară.  Inima lui Galaxy S III este un procesor quad-core de 1,4 GHz, iar procesorul grafic este cu 65%  mai rapid decât cel de pe Galaxy S II. Spaţiul de stocare este de 16 GB, 32 GB sau 64 GB. Alte caracteristici includ Bluetooth 4.0, Wi-Fi Direct, DLNA, microUSB  şi NFC.

Samsung Galaxy S III are o grosime de 8,6 mm şi cântăreşte 133 de grame. Acesta beneficiază de recunoaştere vizuală şi vocală. Utilizatorii pot vorbi cu telefonul şi îi pot cere informaţii acestuia, funcţie similară cu Siri, întâlnită pe iPhone 4S. Diferenţa este ca utilizatorii nu trebuie să apese niciun buton pentru a activa această funcţie, care este disponibilă în opt limbi inclusiv, engleză, italiană, spaniolă şi coreeană.

Telefonul va fi disponibil în 145 de ţări şi la 296 de operatori din întreaga lume. Varianta 3G va fi lansată la sfârşitul acestei luni în Europa, Asia şi restul lumii, iar cea 4G în vara acestui an în SUA şi Japonia.