Cei mai mari producători de telefoane mobile din lume sunt în ordine Samsung, Nokia şi Apple. Samsung a comercializat în perioada ianuarie-martie 86,6 milioane de unităţi, având o cotă de piaţă de 20,7%, în timp ce Nokia a vândut 83,2 milioane unităţi şi 19,8% cotă de piaţă. Apple, care vinde numai telefoane inteligente, a comercializat în primul trimestru 33,1 milioane de terminale iPhone, având o cotă de piaţă de 7,9%. Americanii au anunţat şi cifrele pentru trimestrul doi, aceştia livrând doar 26 de milioane de smartphone-uri. Scădere este explicabilă având în vedere că majoritatea fanilor aşteaptă noul terminal, iPhone 5.

Pe locul patru, în faţa sud-coreenilor de la LG s-au instalat chinezii de la ZTE, aceştia reuşind să vândă 17,4 milioane de telefoane mobile, cu 2,7 mai multe decât LG. Anul trecut, exact în aceeași perioadă, Nokia vindea 107  milioane de telefoane mobile, Samsung doar 68 de milioane, iar LG era pe trei cu 24 de milioane de telefoane mobile vândute.

Topul este completat de Huawei (10,8 milioane), Research in Motion (9,9 milioane), Motorola Mobility (8,4 milioane), Sony (7,9 milioane) şi HTC (7,7 milioane).

Sursa: Gartner