După ce săptămâna trecută se zvonea că Microsoft ar putea cumpăra Nokia cu 19 miliarde de dolari, săptămâna acesta, sud-coreenii de la Samsung au făcut o ofertă pentru compania finlandeză.

Informaţia celor de la Wall Street Journal pare mai veridică decât mesajele postate pe Twitter de bloggerul rus Eldar Murtazin, chiar dacă acesta a mai avut dreptate în trecut.

Nokia trece prin cea mai neagră periodă din istoria sa, terminalele sale nereuşind să facă faţă competiţiei reprezentată de Apple, HTC şi Samsung. Finlandezii au concediat recent 7.000 de angajaţi şi se pregătesc să lanseze o linie de telefoane Windows Phone.
Nokia, retrogradată de Fitch
Fitch Ratings a coborât marţi ratingul pentru datoriile pe termen lung ale producătorului finlandez de telefoane mobile Nokia, la "BBB minus" de la "BBB plus", perspectiva asociată fiind una "negativă". "BBB minus" este ultimul calificativ din categoria investment grade.De asemenea, Fitch a retrogradat şi ratingul pentru datoriile pe termen scurt ale Nokia la "F3".
"Retrogradarea şi perspectiva negativă reflectă îngrijorările serioase ale Fitch faţă de erodarea rapidă a cotei de piaţă pentru telefoanele Nokia. Ritmul deteriorării s-a accelerat după ce Nokia a decis să treacă de la sistemul Symbian la un sistem de operare alternativ şi se pare că utilizatorii părăsesc aceste telefoane pentru telefoanele mai ieftine echipate cu sistem de operare Android sau pentru telefoanele mobile inteligente Android sau Apple", a declarat analistul Fitch, Stuart Reid.