Samsung Apps a evoluat rapid încă de la lansarea sa, atingând 10 milioane de descărcări în primele trei luni şi ajungând la 100 de milioane de descărcări în martie, la doar zece luni de la lansare. Peste 13.000 de aplicaţii sunt acum disponibile pe site – un număr de şase ori mai mare faţă de prima zi.

Printre cele mai descărcate aplicaţii în România se numără Romanian Trains, Otopeni Flights, NewsHub Trial sau Traffic Data. Aplicaţiile de transport şi navigaţie – precum London Traffic şi Ndrive France – sunt de asemenea foarte populare în rândul utilizatorilor din Europa. O mare parte dintre cele mai populare aplicaţii includ subiecte culturale; gastronomia şi vinurile sunt foarte populare în Franţa, germanii apreciază aplicaţile de fotbal, iar italienii sunt fanii aplicaţiilor cu subiecte legate de cinematografie.  

Prin prezenţa Samsung Apps în 120 de ţări, diversitatea de conţinut disponibil pe site a fost accesată cu o frecvență foarte mare în majoritatea acestor țări. În Franţa s-a înregistrat cel mai mare număr de descărcări, urmată de Germania şi Spania. Aceste trei ţări au acoperit 40% din totalul de descărcări la nivel global.

Samsung Apps include o gamă variată de jocuri, aplicaţii de ştiri, documentare, reţele sociale şi navigaţie ce au fost special create pentru smartphone-urile Samsung. Utilizatorii Samsung Apps pot să împărtăşească informaţii despre aplicaţiile lor favorite prin intermediul reţelelor sociale, Facebook sau Twitter.

Samsung le oferă dezvoltatorilor din întreaga lumea oportunitatea de a crea aplicaţii personalizate local. Şi în cazul utilizatorilor români, Samsung oferă aplicaţii relevante ţării noastre create de dezvoltatori români pentru platform bada. Una dintre cele mai populare aplicaţii este Traffic Data, un serviciu complet care prezintă informații legate de evenimentele din trafic, drumurile blocate şi imagini în timp real prin intermediul webcam-urilor. Aplicația folosește conexiunea la Internet și GPS și este disponibilă atât limba română, cât și limba engleză.

Traffic Data este disponibilă pentru smartphone-urile din gama Samsung Wave: Wave 575, Wave 723, Wave 533 și Wave 525.

“Ne aşteptăm la o creştere rapidă a Samsung Apps în 2011, în special cu varietatea de dispositive bada ce urmează să fie lansate” a declarat Kang-Hyun Kwon, Senior Vice President Media Solution Center, Samsung Electronics. “Printr-o continuă îmbunătăţire a serviciului şi o selecţie a aplicaţiilor de înaltă calitate, vom continua să oferim servicii optimizate pentru smartphone-urile Samsung.”