Star 3 și Star 3 DUOS sunt telefoane cu touch screen ergonomice, prevăzute cu o ramă metalică minimalistă, cu margini rotunjite și grosime de doar 11,5 mm. Interfața telefonului prezintă doar tastele esențiale, lăsând cea mai mare suprafață disponibilă comenzilor prin atingere.

Aceste noi telefoane oferă un plus în relațiile sociale, datorită platformei îmbunătățite pentru rețelele sociale. Serviciile de comunicare ChatON permit conectarea fără ID sau parolă pentru a trimite mesaje multimedia, a vorbi în grup și a administra contactele. Serviciul Push IM de la ChatON permite comunicarea prin MSN, Yahoo!, Google Talk, Facebook și Twitter, iar push emails le permite utilizatorilor să fie conectați în permanență.

Totodată, Star 3 și Star 3 DUOS propun o experiență multimedia bogată și opțiuni variate de divertisment, ce pot fi accesate de oriunde.  Ecranul QVGA de 3” permite o vizualizare amplă a canalelor media și a paginilor web, în timp ce camera de 3,2 MP oferă utilizatorilor posibilitatea de a captura în câțiva pași simpli momentele speciale din viața lor. În plus, funcționalitatea WiFi 802.11 asigură viteze mari de navigare și descărcare a conținutului de pe Internet.
Telefonul Star 3 DUOS este prevăzut, pe lângă toate funcționalitățile lui Start 3, și cu un sistem Dual SIM unic care permite utilizarea a două numere de telefon într-un singur dispozitiv, maximizând astfel flexibilitatea conversațiilor. Utilizatorii care își dorescă să își echilibreze vieța profesională cu cea socială pot să folosească această funcție de transfer între liniile telefonice și abonamente printr-o simplă atingere a ecranului. Telefonul va ajunge și în România la sfârșitul lunii februarie a acestui an la un preț de aproximativ 450 lei, fără conectare.