Samsung a lansat o nouă serie de televizoare Smart TV la preţuri ce variază între 1.899 lei (32 inch, HD ready) şi 12.299 lei (55 inch, Full HD), în funcţie de diagonala şi de alte caracteristici tehnice.

Modelele din 2013 folosesc un set complex de algoritmi care asigură o detectarea mai precisă a feţei şi o interpretare mai bună a mișcărilor şi a vocii. Noile televizoare le permit utilizatorilor să navigheze prin meniu, să regleze volumul, să dea zoom unei poze folosind ambele mâini sau să dea Like unui pot pe Facebook prin simpla realizare a semnului OK cu mâna.

Noua generație de televizoare Smart de la Samsung încorporează procesoare dual core sau quad core.  Pentru a beneficia de cele mai noi servicii dezvoltate pentru televizoarele inteligente Samsung, consumatorii care anul trecut au achiziţionat un TV din seria ES7000 sau ES8000 au la dispoziţie modulul Smart Evolution Kit.

Aceasta componentă se montează în doar câteva secunde (plug & play) şi upgradează televizorul instant. Evolution Kit face upgrade la nivel de procesor, memorie şi GPU. Astfel, platforma Smart Hub va avea 3 ecrane, versiune îmbunătăţită a controlului prin comenzi vocale şi gesturi, precum şi procesor quad core. De asemenea, gama de vârf a televizorelor Smart TV din 2013 va avea, de asemenea, sloturi pentru versiunile viitoare de kit-uri Smart Evolution.

„Televizoarele Smart TV se bucură de o popularitate ridicată în rândul consumatorilor, atât pe plan internațional, cât și local. Anul trecut, spre exemplu, un cumparator român din cinci a ales un Smart TV, la numai doi ani de la lansarea conceptului de televizor inteligent la nivel internațional. Pentru 2013 estimăm că la trei televizoare vândute, unul va fi inteligent”, a declarat Ana-Maria Păsculescu, Product Manager TV în cadrul Samsung Electronics România.

Samsung nu a prezentat un TV 4K de 84 de inch, Sony şi LG fiind în prezent singurii producători care comercializează astfel de modele în ţara noastră la preţuri de 26.000 euro, respectiv 20.700 euro.