Galaxy Tab 7.0 are un ecran de 7 inch, procesor dual core de 1,2 GHz, 8Gb(RAM) + 16/32GB memorie internă (ROM) + microSD (până la 32GB), o cameră foto de 3 megapixeli pe spate şi una de 2 megapixeli pe faţă şi rulează sistemul de operare Android 3.2 Honeycomb.

Galaxy Tab 7.0 Plus oferă portabilitate sporită, cântărind doar 345g și având o grosime de numai 9,96 mm. Dimensiunile compacte permit dispozitivului să încapă cu ușurință în buzunarul unei jachete sau într-o poșetă, ceea ce îl face ideal pentru utilizatorii cu un stil de viață activ.

Navigarea pe Internet este ușoară, datorită suportului Adobe Flash și conectivității HSPA+ ultrarapide, ce oferă o viteză de până la 3 ori mai mare decât o conexiune HSPA convențională. Mai mult, funcția Wi-Fi Channel Bonding unește două canale într-unul singur pentru o conexiune mai bună și transfer de date la o viteză de până la 2 ori mai mare.

Galaxy Tab 7.0 Plus oferă suport pentru apeluri de voce și video, fără a fi nevoie de un headset. În plus, tableta este dotată cu serviciile Social Hub, Readers Hub și Music Hub. Social Hub aduce la un loc contactele utilizatorului, calendarul și emailul, precum și mesageria instantanee și conexiunile din rețelele sociale, într-o interfață ușor de folosit. Readers Hub oferă conținut pentru e-reading, precum e-books, ziare și reviste. Music Hub oferă acces la peste 13 milioane de cântece.

Galaxy Tab 7.0 Plus va fi disponibil întâi în Indonezia și în Austria, de la sfârșitul lunii octombrie și apoi, treptat, la nivel global, inclusiv în Asia de Sud-Est și Sud-Vest, SUA, Europa, CIS, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa, Japonia și China.