Prevăzută cu platforma Android 3.1, Honeycomb, Galaxy Tab 10.1 oferă tranziții mai rapide între diverse aplicații, navigare mult mai intuitivă din meniul principal și suport sporit pentru accesoriile USB.

Galaxy Tab 10.1 este momentan cea mai subțire tabletă din lume, cu o grosime de numai 8,6 milimetri și o greutate incredibilă de 570 de grame (WiFi) și 575 de grame (3G), asigurând mobilitate nemaiîntâlnită și confort la utilizare.

Dispozitivul dispune de un display uimitor de 10.1 inch cu rezuluție de WXGA 1.280 x 800 oferind culori vibrante și claritate superioară. Ecranul este încadrat într-o ramă subțire ce asigură un unghi mai mare de vizualizare.  

Samsung Galaxy Tab 10.1 este echipat cu funcții precum:

•    “Samsung TouchWiz UX” pentru experiențe de utilizator personalizate
Funcția Samsung TouchWiz a fost creată cu un meniu Live Panel pentru personalizarea ecranului principal al tabletei cu fotografii digitale, website-uri favorite și feed-uri ale rețelelor sociale.

În plus, TouchWiz UX include și bara “Mini Apps” cu cele mai utilizate funcții precum task manager, calendar și player-ul de muzică ce pot rula simultan cu alte aplicații majore.

•    DMB
Datorită includerii unui receiver Terrestrial DMB, Galaxy Tab 10.1 permite utilizatorului să urmărească programele TV și radio oriunde se află. Tableta oferă acces nelimitat și rapid la o gamă vastă de conținut, fiind un dispozitiv must have care oferă cea mai avansată soluție de divertisment.

•    Readers Hub & Social Hub
Galaxy Tab 10.1 are acces și la serviciul Samsung Readers Hub, o bibliotecă vastă care conține 12 ziare, 24 de reviste și 110.000 de cărți în limba coreeană. De asemenea, Samsung Social Hub combină email-ul, contactele, calendarul și conexiunile la rețelele sociale într-o singură interfață.

•    Viteză, putere și baterie impresionante
Galaxy Tab 10.1 dispune de conectivitate WiFi 802.11 a/b/g/n pentru viteze mari de descărcare și intervale reduse de transfer de date. Galaxy Tab 10.1 include și un procesor de aplicații dual core Nvidia Tegra 1GHz pentru experiențe intense de gaming și performanțe multimedia deosebite. Design-ul ultra-subțire nu compromite din viața bateriei, datorită bateriei de 7000 mAh ce oferă până la 9 ore de vizualizare video continuă.

•    Compatibilitate completă cu Adobe Flash Player
Dispozitivul oferă navigare web extensivă datorită compatibilității cu Adobe® Flash® Player. Flash Player oferă imagini video HD de calitate, redare grafică rapidă și performanțe avansate, fiind creat pentru a utiliza capacitățile native ale dispozitivului la cel mai înalt nivel – asigurarea unei experiențe de utilizator mai bogate și mai captivante.

•    Polaris Office
 Polaris Office este o soluție de Mobile Office care permite utilizatorilor să citească și să editeze o gamă variată de formate de documente. Serviciul include și vizualizator de Hangul (limba coreeană), utilizatorii având posibilitatea de a face tranziția de la limba engleză la limba coreeană pentru o eficiență maximă.
 
•    Camere și sunet de înaltă calitate
 Galaxy Tab 10.1 este prevăzută cu o cameră de 3 megapixeli și o cameră frontală de 2 megapixeli pentru apeluri video și redare video HD avansate. Difuzoarele de înaltă calitate sunt poziționate în părțile laterale pentru o experiență audio bogată și pătrunzătoare.