În trimestrul doi din 2013, divizia de telefonie mobilă a grupului sud-coreean Samsung a înregistrat un profit operaţional estimat la 5,2 miliarde de dolari, în timp ce modelele iPhone produse de compania americană Apple au realizat un profit operaţional de 4,6 miliarde de dolari, conform datelor Strategy Analytics.

Livrările totale de telefoane mobile pe plan mondial au crescut în perioada aprilie-iunie 2013 cu 4%, la 386 milioane de unităţi, comparativ cu perioada similară din 2012. Dintre acestea, 27,7% au fost produse de Samsung.

‘A fost cel mai rapid ritm de creştere al industriei de telefonie mobilă înregistrat din trimestrul doi din 2012. Cererea solidă pentru sistemul de operare Android în Asia şi America Latină a condus la această creştere. Samsung continuă să domine piaţa, livrând 107 milioane de telefoane mobile pe plan mondial’, a declarat analistul Neil Shah, de la Strategy Analytics.

De asemenea, livrările totale de telefoane mobile inteligente (smartphones) pe plan mondial au crescut în perioada aprilie-iunie 2013 cu 47%, la 230 milioane de unităţi, comparativ cu perioada similară din 2012. Dintre acestea, 33,1% au fost produse de Samsung.

Cota de piaţă a Apple pe piaţa telefoanelor mobile inteligente a ajuns la 14%, cel mai redus nivel din ultimii trei ani.

‘Datorită vânzărilor şi preţurilor ridicate şi a controlului strâns al costurilor, Samsung a reuşit să ajungă cea mai mare şi cea mai profitabilă companie din industria de telefonie mobilă’, a afirmat analistul Neil Shah.

Vineri, Samsung Electronics a raportat un profit trimestrial record, datorită creşterii vânzărilor de smartphones, în special modelul Galaxy S4, şi de monitoare.

În trimestrul doi din 2013, profitul net al Samsung a fost de şapte miliarde de euro, o creştere de 50% comparativ cu perioada similară din 2012.

Samsung Electronics Co. a vândut anul trecut peste 400 milioane telefoane mobile, devansând grupul finlandez Nokia Corp. şi devenind cel mai mare producător mondial de telefoane mobile. De asemenea, în 2012 Samsung a ocupat poziţia de lider şi pe piaţa smartphones graţie unei creşteri anuale de 129% a vânzărilor sale de telefoane de acest tip, 215,8 milioane unităţi sau 39,6% din piaţa globală, în creştere faţă de 20,6% în 2011. AGERPRES