Modelul MV800 de la Samsung a câştigat premiul pentru “Cea mai bună cameră compactă pentru uz general”, consolidându-şi statutul de cea mai bună cameră compactă din acest moment. Modelul MultiView MV800 de la Samsung anticipează tendinţele în domaniul camerelor foto compacte inovative.
Cu un ecran tactil de 3.0” Flip-out la 180 de grade, MV800 permite captarea perfectă şi vizualizarea uşoară a auto-portretelor şi a unghiurilor foarte înalte sau foarte joase. De asemenea, modelul prezintă interfaţa Smart Touch 3.0 cu filtre pentru efecte speciale, albume foto şi filme smart. Cu 16.1 megapixeli, MV800 asigură imagini foarte clare, în timp ce lentila Schneider Kreuznach de 26-130mm cu zoom 5x a contribuit şi aceasta la decizia juriului TIPA de a acorda acestei camere premiul pentru “Cea mai bună cameră foto pentru uz general”.

Samsung Galaxy Nexus a câştigat premiul pentru “Cel mai bun telefon mobil cu cameră foto” pentru ecranul său Super AMOLED HD, care permite vizualizarea fotografiilor şi a clipurilor video de înaltă rezoluţie din unghiuri largi de vizualizare.

Samsung a primit şi premiul pentru “Cel mai bun monitor foto” pentru modelul SyncMaster S24/27A850. Echipat cu noua tehnologie Samsung LED PLS (Plane to Line Switching), monitorul “poate reda culorile mai exact şi permite o vizualizare la un unghi mai larg decât monitoarele rivale.

”Samsung a fost recunoscut prin al patrulea premiu acordat pentru televizorul său OLED care a câştigat la categoria “Cel mai bun display de televizor”.“Dispozitivul prezintă cele mai noi tehnologii în ceea ce priveşte calitatea imginii, redând imagini vii şi realiste atât în 2D, cât şi în 3D, fiind televizorul ideal pentru pasionaţii de foto şi video,” afirmă juriul TIPA.
 
Premiile TIPA sunt recunoscute drept cele mai râvnite premii la nivel global în domeniul imaginii. În fiecare an, editorii TIPA votează cele mai bune dispozitive de fotografiere şi imagine, lansate pe piaţă cu 12 luni înainte. Festivitatea de premiere va avea loc la Photokina în Cologne, Germania în septembrie 2012.