”Anul acesta am investit în jur de 5 milioane de euro în cumpărarea de avioane, dar și într-un hangar nou. De asemenea, anul viitor avem intenția să mai aducem câteva avioane și să consolidăm segmentul de închirieri de avioane”, spune Gheorge Răcaru, directorul general al Blue Air. Potrivit acestuia, cifra de afaceri a companiei ar putea depăși 140 de milioane de euro în 2014.

Compania, prima care a lansat conceptul de Smart Flying, a anunțat recent că  este interesată de a lua parte la procedura de privatizare a companiei Cyprus Airways împreună cu fondul de investiţii Renaissance Capital.

Reprezentanţii Blue Air au avut deja mai multe întâlniri cu oficiali ai guvernului din Cipru, ai Autorităţii Aeronautice şi ai consultantului KPMG desemnat pentru structurarea procedurii de privatizare.

Potrivit datelor operatorului, având în vedere acordul de confidenţialitate încheiat cu guvernul Republicii Cipru prin intermediul consultantului care se ocupă de această privatizare, în stadiul actual nu pot fi făcute publice precizări despre detaliile tehnice ale acestei tranzacţii.

”Dacă acum mai bine de un an toate întrebările presei vizau situaţia economică a Blue Air şi se ridicau semne de întrebare relative la viabilitatea economică a companiei, astăzi pentru noi este un capitol încheiat”, a spus Gheorghe Răcaru, Director General.

Cyprus Airways a fost înfiinţată în 1947 şi este compania naţională a Republicii Cipru. Operează 6 aeronave Airbus 320 către 19 destinaţii în Europa şi Orientul Apropiat. De asemenea, Cyprus Airways are încheiate parteneriate cu mai multe companii aeriene printre care şi Tarom.