Conceptul Cross GT, aflat în premieră în fața publicului prezent la Seoul Motor Show – eveniment care se desfășoară între 28 martie și 7 aprilie – arată modul în care designerii KIA văd viitorul vehiculelor sport-utility de mari dimensiuni și care ascunde genele unui viitor vehicul mai mare decât Sorento. Cu o lungime de 4.897 mm (cu 213 mm mai mult decât actualul Sorento), conceptul are în habitaclu patru fotolii însă, în cazul apariției unei variante de serie, este posibilă amplasarea a trei rânduri de scaune care vor putea găzdui până la șapte persoane.
Pe lângă un design care emană forță și eleganță, Cross GT oferă toate motivele pentru a fi privit ca un adevărat sportiv. Asta pentru că sub capotă sunt amplasate două propulsoare, un V6 clasic și un motor electric, a căror putere cumulată atinge 400 CP. Creat de designerii diviziei nord-americane a KIA, conceptul a avut premiera mondială cu doar câteva săptămâni în urmă la Chicago Motor Show.
Alături de acest mamut, standul KIA de la Seul a găzduit și conceptul CUB. Micul model are mai puțin de patru metri și este destinat, conform oficialilor KIA, tinerilor care își petrec majoritatea timpului în aglomerările urbane.
În timp ce coreenii se delectau cu noile concepte Cross GT și CUB, americanii asistau la premiera mondială a celei de a doua generații a modelului Soul. Deși este un vehicul complet nou, care împrumută multe elemente de la conceptul Track’ster, lansat anul trecut, caracterul primei generații s-a menținut nealterat. Şasiul este mai rigid decât cel anterior, mai lung și mai lat. Deși proporțiile exterioare s-au păstrat, noul Soul oferă acum mai mult spațiu atât pentru pasageri, cât și pentru bagajele lor. Cu noi setări ale suspensiei și cu mărirea cuplului motor disponibil, modelul devine un companion agil în aglomerările urbane. În spiritul personalității sale aparte, și a posibilităților de individualizare a noului model, Soul va fi disponibil în trei niveluri de echipare pentru piața din Statele Unite ale Americii: Base, Plus și Exclaim, iar comercializarea sa va debuta în cel de-al treilea trimestru al anului în curs.
Pentru versiunea Base a lui Soul este disponibil un motor pe benzină cu injecție directă (GDI) fabricat din aluminiu, DOHC, cu patru cilindri și o capacitate de 1,6 l, cu o putere maximă de 130 CP. Pentru echipările Plus și Exclaim este disponibilă o motorizare mai puternică, de 164 CP, obținuți dintr-o unitate de 2 litri ce beneficiază de aportul tehnologiei GDI. Ambele motorizări au fost optimizate pentru a oferi mai mult cuplu motor de la turații joase (o îmbunătățire de nouă procente în cazul motorului 2.0 GDI la 1.500 rot/min; una de șase procente în cazul versiunii de 1,6 litri, la aceeași turație) pentru o utilizare urbană cât mai plăcută, indiferent de condițiile de trafic.
La începutul lui martie coreenii au prezentat la Geneva și conceptul provo.