“2015 a fost un an important în maturizarea economiei locale, cu efecte vizibile în ceea ce privește dinamica importurilor și mai ales a exporturilor. Piața cere tot mai multă flexibilitate, precum servicii de tip grupaj maritim, unde avem cea mai bună expertiză, dar și servicii premium precum On Board Courier, care presupune un timp de tranzit de maxim 24 de ore de oriunde din lume”, spune Cătălin Putineanu, Managing Partner IB Cargo.

De altfel,  IB Cargo, casa de expediții independentă ce operează la nivel mondial din 2008, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 31% în comparație cu 2014, raportând pentru anul trecut venituri de 19,02 milioane de euro.

Iar principalele surse ale evoluției pozitive au fost creșterea exporturilor, performanțele sectoarelor de automotive, agricultură sau fashion, dar și lansarea de servicii noi de transport premium, precum ”On Board Courier” sau ”Full Charter”.

Cătălin Putineanu mai susține că procesul continuu de maturizare a retail-ului din România va reprezenta în 2016 o importantă sursă de creștere pentru transportatori.

“Piața de retail, în special cea de retail online, va influența dinamica importurilor prin două fenomene majore. Retailerii locali tind să mizeze pe stocuri mai mici și importuri mai dese pentru a reduce costurile de depozitare, dar și pentru a avea flexibilitate în ceea ce privește oferta comercială. De asemenea, creșterea înregistrată de retailerii din zonele de fashion și home&deco va duce la un rulaj de volume mari, care permite importul direct de la producători din Asia. Până în 2015, mulți au apelat la importuri de la reselleri din Uniunea Europeană”, punctează acesta.

 

Te-ar putea interesa și: