Corvette Stingray 2014 este cel mai „forțos“ model standard Chevrolet proiectat vreodată, având o putere estimată de 450 CP şi un cuplu de 610 Nm. Noul propulsor V8 de „numai“ 6,2 litri îmbină tehnologii avansate, precum sistemul de injecţie directă, sistemul de management activ al carburantului, sincronizarea continuu-variabilă a supapelor şi un sistem de combustie de ultimă oră.
Tehnologiile avansate de asistenţă pentru şofer includ un selector pentru modul de conducere cu cinci poziţii, care permite personalizarea a 12 atribute ale autovehiculului în funcţie de preferințele utilizatorului şi o transmisie manuală cu şapte trepte şi sincronizare activă a turaţiei (anticipează treapta de viteză selectată şi sincronizează turaţia motorului cu aceasta, pentru o comutare perfectă de fiecare dată).
„Stingray este una dintre mărcile legendare ale istoriei auto. Am ştiut că nu puteam folosi numele Stingray dacă autovehiculul nu se ridică la înălţimea moştenirii sale“, a declarat Ed Welburn, vicepreşedintele departamentului de design global al GM.

Articol preluat din Suplimentul Auto Capital apărut în data de 25 martie 2013.
Mai multe detalii despre noutățile rezentate anul acest la Geneva puteți găsi în secțiunea Geneva Motor Show 2013