Furnizarea aparatelor către maternitatea Cantacuzino a reprezentat o prioritate pentru Salvaţi Copiii România, deoarece aproximativ 13-14% din cei 2.500 de copii îngrijiţi anual în această maternitate sunt prematuri. Deja, 2 incubatoare performante din Japonia au fost donate către maternitate.
"Supravieţuirea copiilor care se nasc înainte de termen şi reducerea mortalităţii infantile, care rămâne una dintre problemele dramatice ale României, sunt printre priorităţile Asociaţiei Salvaţi Copiii România", a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv "Salvaţi Copiii România".

În viitor, Asociaţia are în vedere dotarea maternităţii din Adjud, judeţul Vrancea şi derularea mai multor programe de educaţie parentală, printre care: prevenirea sarcinilor la vârste fragede, îngrijirea nou-născuţilor şi nutriţia adecvată a mamei şi copilului.

Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit este parte a programului naţional de reducere a mortalităţii infantile "Fiecare copil contează!", implementat de "Salvaţi Copiii" din anul 2010.

Organizaţia a reuşit să strângă în 2010 suma de 165.382 euro prin această campanie, bani utilizaţi pentru a sprijini educaţional şi social peste 550 de copii din România.

"Salvaţi Copiii România" este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit care, din 1990 militează activ pentru drepturile şi protectia copilului în România. Este de asemenea membru al "Save the Children International", cea mai mare organizaţie independentă din lume ce promoveaza drepturile şi protecţia copilului, care desfăşoară programe în peste 120 de ţări.