Constructorul auto suedez Saab va prezenta la jumătatea lunii septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, noua generaţie a limuzinei 9-5, a cărei comercializare va începe în primul trimestru din 2010 şi pe care producătorul se bazează pentru relansarea mărcii.

Noul Saab 9-5 este disponibil în varianta de corserie sedan, cu trei versiuni de echipare (Linear, Vector şi Aero), iar varianta break va fi disponibilă la jumătatea anului viitor, a declarat, joi, directorul de dezvoltare a reţelei Saab în România, Tiberiu Ioanovici.

Toate motorizările vor fi supraalimentate (turbo) şi cuplabile la transmisii cu şase trepte de viteză, manuale şi automate (Sentronic).

Limuzina dispune de trei motorizări pe benzină, de 1,6 litri (180 Cai Putere), 2 litri BioPower (220 Cai Putere) şi 2,8 litri (300 Cai Putere).

Motorul de 2 litri BioPower va putea fi alimentat şi cu bioetanol (E85). Această motorizare va putea fi cuplată, opţional, la un sistem de tracţiune integrală, denumită de Saab XWD. Acest tip de tracţiune este standard pentru cel mai puternic motor, cel pe benzină de 2,8 litri.

De asemenea, noul Saab 9-5 va putea fi comandat şi cu un motor diesel de 2 litri, care dezvoltă 160 CP.

Noul model va fi produs în uzina de casă a Saab, în Trollhättan, Suedia, unde a fost conceput şi dezvoltat.

În primele şapte luni din acest an livrările de maşini Saab au scăzut cu 70,8%, la 28 de maşini, declinul pieţei fiind de 52,2% în perioada analizată, la 82.821 unităţi.

SURSA:
Mediafax