Un purtător de cuvânt al Saab a declarat pentru Automotive News Europe că producatorul preferă să își concentreze resursele pentru demararea producţiei la fabrica sa din Trollhatten, Suedia. „Deși ar fi fost de dorit să fim prezenți la motor-show-ul german pentru a ne susține poziția pe piața mondială, Saab consideră că acest demers nu ar fi reprezentat o utilizare adecvată a resurselor proprii”, se arată într-o postare de pe blogul companiei, Inside Saab.
Conform ANE, Saab a fost nevoită să anunțe stoparea producţiei de automobile la sfârșitul lui martie, din cauza deficitului de lichidități. Linia de asamblare de la Trollhatten a „tăcut” și ea de la începutul lunii iunie. Compania încearcă acum să găsească surse de finanțare şi a anunțat că îşi propune să repornească producţia în câteva săptămâni.
La expoziția de la Geneva, din această primăvară, Saab a prezentat un concept numit PhoeniX care prefigura viitoarea generație 9-3. Modelul de serie era așteptat la Frankfurt însă, după ultimele evenimente, se pare că lansarea mondială a unui nou 9-3 va fi amânată.