Modificarea OUG 114 va permite primarilor să folosească Fondul de dezvoltare şi investiţii pentru depozite destinate produselor agroalimentare. Liviu Dragnea a discutat la Guvern pentru ca această ordonanță să se modifice.

Președintele PSD s-a întâlnit vineri cu membrii PSD Argeş. Scopul pentru care OUG 114 se va modifica este ca fermierii să poată să-şi mărească producţia de legume în solarii

„Ieri am vorbit la Guvern, săptămâna viitoare o să se modifice OUG 114 să dea posibilitatea primarilor ca prin Fondul de dezvoltare şi investiţii nou-înfiinţat să poată să ia bani să facă depozite pentru produse agroalimentare, aşa că, domnilor primari, doar să mergeţi la Bucureşti să luaţi banii să faceţi aceste depozite”, a afirmat el.

„Am asistat zeci de ani de zile la un plan, după părerea mea, bine gândit, cu efecte rele de distrugere a agriculturii româneşti. (…) Zootehnia noastră este la nivel a aproape 5 milioane de hectare de păşuni? Nu e. În agricultură subvenţiile, pentru că oricum sunt mai mici în România, că aşa au vrut mai marii Europei, se dădeau la timp? Nu se dădeau la timp. Atunci am stabilit că primul lucru pe care trebuie să-l facem este ca fermierii români să capete încredere în Guvern”, a susţinut Liviu Dragnea.

„Am constatat că avem nişte produse deficitare şi anume legumele şi fructele. De ce? Ca să putem să importăm sute de mii de tone de legume şi fructe din afară. (…) Eu de mult nu mai mănânc roşii străine, pentru că am tot încercat şi toate au acelaşi gust, adică de rumeguş. Şi am zis să începem un program pentru roşii, pentru tomate”, a adăugat Dragnea.