Comisarul-desemnat al Franţei pentru Piaţa Internă, Sylvie Goulard, a fost audiată, miercuri, de comisiile de specialitate ale Parlamentului European, respectiv Comisiile ITRE (Industrie, cercetare şi energie) şi IMCO (Piaţa internă şi protecţia consumatorilor). Faptul că ea este ultimul comisar-desemnat care are încă un dosar la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), dar nu a fost respinsă de Comisia Afaceri Juridice, a fost prezentat de către europarlamentarii PSD ca o dovadă privind existenţa unui dublu standard în evaluarea candidaţilor.

În urma audierilor de miercuri, europarlamentarul PNL Adina Vălean, Preşedinte al Comisiei ITRE, a emis următoarea declaraţie de presă:

„Deoarece nu a existat majoritatea necesară pentru a da undă verde de trecere la etapa următoare din partea Comisiilor responsabile cu audierea, s-a hotărât continuarea procedurii prin solicitarea de întrebări scrise de clarificare din partea doamnei Goulard. În baza răspunsurilor primite, Comisiile reunite vor decide următorii pași procedurali.”