Gata cu mâncarea şi băutura în avion. O importantă țară a decis să interzică servirea de alimente. Este vorba de un loc preferat de românii care vor să-și petreacă vacanța într-o destinație exotică.

În plus, vor fi interzise şi ziarele sau revistele. Acest lucru se va întâmpla în timpul zborurilor interne. Măsura vine în contextul măsurilor privind limitarea răspândirii coronavirusului. Decizia a intrat în vigoare pe 31 decembrie 2020

Thailandezii nu vor mai putea servi masa în timpul curselor aeriene, scrie CNN. Această țară a interzis alimentele, băuturile şi materialele tipărite (cu excepţia celor informative, cu măsuri de siguranţă). Măsura este valabilă doar în cazul zborurilor interne. Companiile aeriene care nu respectă reglementările riscă sancţiuni, avertizează Autoritatea de Aviaţie Civilă din Thailanda.

“Timpul de igienizare după fiecare oprire este extrem de scurt, deoarece operatorii de zbor tind să facă cea mai rapidă schimbare posibilă şi cred că este puţin probabil să poată curăţa bine toate aceste materiale. Materialele de lectură neesenţiale ar crea un risc mai mare de expunere la virus”, a declarat Chula Sukmanop, directorul general al Autorităţii de Aviaţie Civilă din Thailanda.

Trebuie amintit că astfel de reguli dure au mai fost aplicate pasagerilor şi în perioada 26 aprilie 2020 – 31 august 2020.

Ce se întâmplă cu cei care să bea apă

Este important de subliniat că măsura se aplică doar în cazul articolelor achiziţionate ori distribuite la bordul aeronavei, precum meniurile, cataloagele duty-free sau revistele de zbor. Călătorii vor putea aduce în continuare materiale tipărite de acasă, pe care trebuie să le ia cu ei la coborâre.

În schimb, consumul de alimente sau băuturi este complet interzis în timpul zborurilor interne, întrucât purtarea măştii este obligatorie pe tot parcursul călătoriei. Apa va putea fi distribuită doar la cererea pasagerilor, în situaţii precum administrarea de medicamente.

Călătoriile aeriene interne din Thailanda sunt, în prezent, la aproximativ 40% din capacitatea obişnuită.

Vineri, 1 ianuarie, au fost raportate 13.997 de decese asociate COVID-19 în toată lumea, în numai 24 de ore. Dintre acestea, aproximativ 6.300 au avut loc în SUA şi aproximativ 5.900 în Europa, conform informațiilor OMS.