Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, preşedintele grupului francez Vinci şi un reprezentant al companiei elene Aktor au semnat, luni, contractul de concesiune pentru tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov, proiectul urmând să fie finalizat până în ianuarie 2014.

Proiectul este primul contract din România de construcţie prin concesiune a unui tronson de autostradă.

Premierul Emil Boc, prezent la ceremonia de semnare a contractului, a apreciat că acesta este cel mai important proiect de parteneriat public-privat încheiat în România şi a cerut Ministerului Transporturilor, precum şi autorităţilor locale să utilizeze acest sistem şi în alte proiecte de infrastructură în transporturi, precum centura municipiului Bucureşti.

El a arătat totodată că sistemul parteneriatului public-privat poate fi folosit şi în proiecte din domeniul sănătăţii, pentru construcţia de spitale, în domeniul mediului sau în agricultură.

„Începe o nouă eră în abordarea proiectelor de infrastructură, nu mai suntem atât de dependenţi de alocaţiile bugetare, ci avem o gândire pe termen lung din care toată lumea câştigă”, a spus Boc.

SURSA:Mediafax