Bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a fost aprobat cu 37 de voturi "pentru" şi patru abţineri.

În luna decembrie ar urma să se facă o nouă rectificare bugetară.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dâncu, a declarat, pe 17 noiembrie, că ministerul ar putea contribui la construirea strategiei de redresare a RADET, afirmând că este evident că încălzirea nu poate fi plătită de la bugetul de stat.

Potrivit acestuia, Bucureşti are cel mai mic tarif din ţară, iar CGMB ar trebui să revizuiască acest preţ.

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al RADET, Gabriel Dumitraşcu, declara, în 13 noiembrie, că bucureştenii riscă să rămână fără căldură şi apă caldă dacă nu este aprobat, în următoarea săptămână, bugetul regiei.

Totodată, producătorul de gaze Romgaz ameninţa în octombrie că, din 16 noiembrie, va sista furnizările dacă producătorul de energie termică Elcen, furnizorul RADET, nu va prezenta un program ferm de stingere a datoriilor restante. RADET este cel mai mare datornic al Elcen.

Pe 17 noiembrie, fostul ministru al Energiei, Andrei Gerea, anunţa că a fost semnat un contract între Elcen şi Romgaz, iar bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură în această iarnă.

CGMB a aprobat, pe 16 noiembrie, solicitarea unui împrumut de 248 milioane de lei de la Ministerul de Finanţe, care urmau să fie alocaţi pentru cheltuielile curente privind asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece.