De la începutul săptămânii și până în prezent, OMV Petrom a redus prețul benzinei și motorinei cu 9 bani/litru. Compania a aplicat o scădere de 6 bani/litru de benzină începând de marți, iar astăzi prețul a fost redus cu încă 3 bani. În cazul motorinei, prețul la pompă a scăzut cu 7 bani/litru, începând de marți, iar astăzi Petrom a redus cu încă 2 bani.
La finele săptămânii trecute, capital.ro informa că avem cea mai ieftină benzină din ultimele două luni, prețurile urcând în luna august-începutul lunii septembrie ca urmare a cotațiilor ridicate înregistrate din cauza unui posibil atac armat în Siria.

Citiți și: Cea mai ieftină benzină din ultimele două luni. Vezi DOVADA

La Petrom prețurile diferă de la stație la stație. Cea mai ieftină benzină din București este comercializată la stația din Bd. Brâncoveanu, unde benzina standard 95 este vândută cu 5,6 lei/litru.

Duminică, 22 septembrie, la aceeași stație benzina Standard 95 se comercializa cu 5,69 de lei/litru, așa cum se poate vedea și din imaginile de mai jos.

Prețuri carburanți Petrom la stația din Bd C-tin Brâncoveanu, la data de 26 septembrie.

Prețuri carburanți Petrom la stația din Bd C-tin Brâncoveanu, la data de 22 septembrie.

Față de prețurile practicate la începutul acestei luni, în prezent, benzina este mai ieftină cu 5%, conform calculelor Capital.ro

Reduceri se înregistrează și la ceilalți doi mari operatori: Rompetrol și Lukoil.
De exemplu, Lukoil a ieftinit benzina Euroluk 95 cu 6 bani în ultimele două zile, așa cum reiese de pe site-ul propriu. În cazul celui mai ieftin sortiment de motorină, compania Lukoil a aplicat o scădere a prețului, în această săptămână, cu 7 bani pe litru, de la 5,98 de lei la 5,91 de lei.