Astfel, Ion Ştefan, a semnat pentru plata a 1,014 miliarde de lei, aceasta reprezentând solicitările depuse de unităţi administrativ-teritoriale pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrărilor executate pentru 1.501 de obiective de investiţii, finanţate de PNDL.

”După cum am spus în nenumărate rânduri, achitarea facturilor către constructorii angajaţi în lucrări prin PNDL este o prioritate şi astăzi am virat o nouă tranşă de bani pentru obiective de investiţii care au respectat clauzele contractuale, iar plăţile vor continua până la sfârşitul anului”, a afirmat ministrul Ion Ştefan,  potrivit unui comunicat de presă.

Reprezentanţii ministerului au precizat că s-au plătit 1,014 miliarde de lei, reprezentând solicitările depuse de unităţi administrativ-teritoriale pentru decontarea de bunuri, servicii sau lucrări, executate pentru 1.501 de obiective de investiţii.

Probleme la PNDL

Săptămâna trecută, Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a anuțat că au fost găsite mai multe neconcordanţe la programul PNDL,  între situaţia din teren şi cea din hărtii. Astfel, peste 146 de milioane lei pentru 187 de solicitări pentru proiecte dn 11 judeţe vor fi oprite de la plată.

Controalele au fost făcute de Corpul de control al ministrului şi inspectorii din Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).

În urma acţiunilor de control au fost oprite plăţi de peste 146 de milioane de lei pentru obiective de investiţii din judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Teleorman, Tulcea, Vrancea.