Mesajul municipalității vâlcene vine în contextul în care toată lumea știe că foarte mulți cetățeni ai orașului aleg să vină să muncească și să trăiască în Sibiu, scrie publicația Turnul Sfatului.

”Cel mai trist și urât brad de Crăciun se află chiar acum în montat în Piața Mare din Sibiu. Târgul de Crăciun de la Râmnicu Vâlcea poate fi în 2018 unul dintre cele mai frumoase din România așa cum a fost și în 2017”, au scris administratorii paginii primăriei Râmnicu Vâlcea.

Ulterior, în jurul orei 20:15, în urma reacțiilor primite, postarea a fost ștearsă.

Textul era  însoțit de fotografii în care brăduțul Sibiului era comparat cu Târgul de Crăciun din centrul orașului de pe Olt.

Publicația precizează că noul centru al orașului Râmnicu Vâlcea, modernizat recent, preia din elementele Pieței Mari, cel mai bun exemplu fiind fântâna arteziană, care este o copie a celei din Sibiu. O copie este și târgul de Crăciun, inclusiv plasa de lumini fiind foarte asemănătoare cu cea din Sibiu. Ce-i drept, anul acesta diferă clar bradul.

Pe de altă parte, la prima vedere nici sibienii nu par prea încântați de cum arată bradul din Piața Mare anul acesta.

Reamintim că „brad” artificial a fost un cadou oferit Sibiului de către compania Scandia, care a dorit să facă un gest de „implicare în viața comunității”. Ideea a fost susținută și de primarul Astrid Fodor.

“Cred că este o schimbare binevenită, cu un mesaj clar că dorim să aducem elemente de noutate, dar şi să ne apropiem de natură în alt mod. Şi mai impresionant decât forma de reprezentare a bradului este faptul că acesta este o donaţie făcută comunităţii noastre de către firma Scandia SA, o companie sibiană. Le mulţumesc pe această cale pentru un cadou făcut Sibiului cu ocazia sărbătorilor”, a declarat zilele trecute primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.