Adriana Săftoiu arată că prezența destul de scăzută la referendumul pentru familie este datorată faptului că politicienii aleg să cheltuie bani pentru teme care nu sunt de real interes pentru cetățeni, iar aceștia le arată, inclusiv prin absență, că au alte preocupări.

”Dacă cineva crede că, pe teme de genul celor de astăzi, declarațiile politicienilor care se fotografiază, se lasă filmați când votează, ar determina oamenii să îi urmeze, se înșală. Oamenii gândesc și acționează în funcție de problemele care le influențează viața. La Referendumul privind reducerea numărului parlamentarilor au ieșit la vot 9 milioane de cetățeni, Referendum care a fost sfidat de politicieni, fiindcă ar fi fost… consultativ. Atunci voinţa populară n-a contat!
Referendumul care se va încheia la ora 21 este şi despre cum politicienii de astăzi sunt dispuși să cheltuiască bani, mai ales bani, pentru ce își imaginează ei că ar fi adevăratele frământări ale românilor.”, arată Adriana Săftoiu, pe pagina personală de Facebook.