Guvernul se pare că a rămas cu vistieria goală și nu știe cum să aplice mai multe impozite noi. Ultima ieșire a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, e de-a dreptul șocantă. Acesta a vorbit despre plafonarea pensiilor și de introducerea taxei de solidaritate.

Totul vine după ce luni anunţase că pensiile speciale vor fi taxate suplimentar dacă depăşesc suma de 10.000 lei. Aflat la Strasbourg, Teodorovici a spus că toate pensiile vor beneficia de această suprataxare, dacă depăşesc un anumit plafon.

„Tot ce înseamnă pensii, pentru că trebuie să fie constituțională. Discutăm plafonul și procentul, sunt la pachet”, a declarat ministrul Finanţelor, conform dcnews.ro.

Luni, ministrul Teodorovici făcuse referire doar la pachetul de pensii speciale. “În primul rând, este vorba despre pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi aceea de a plafona la un nivel stabilit, să zicem 10.000 lei, iar ceea ce depăşeşte să aibă parte de o taxă de solidaritate, să spunem aşa. Este o abordare logică, dar vom vedea dacă această formă va fi cea finală, pentru că ea va ajunge în Parlament”, a declarat Eugen Teodorovici.