Laura Codruța Kovesi are toate șansele să câștige cursa pentru șefia Parchetului European. Această informație a căzut ca o bombă și imediat după acest anunț mai mulți politicieni au aplaudat succesul fostei șefe a DNA.

Vestea a fost dată de RFI care a susținut că procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar francez, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie. Imediat s-a speculat că dacă Bohnert va fi numit în fruntea DNA-ului francez, Consiliul UE nu ar mai avea practic niciun motiv să se opună numirii lui Kovesi la sefia Parchetului European.

La Bruxelles însă nu se știe încă de nicio retragere din cursă. Consiliul UE, prin vocea lui Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiție al Biroului de Presă al Consiliului UE, a susținut, conform Mediafax, că nu a primit o notificare cu privire la retragerea procurorului francez Jean-François Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului European.

Trebuie amintit că Jean-François Bohnert s-a bucurat de susținerea Consiliul UE, în timp ce Kovesi de cea a Parlamentului European. Cele două instituții europene nu au ajuns la un compromis atât timp cât ambii candidați și-au menținut pozițiile.