Ion Cristoiu a vorbit pentru Antena 3 despre cazul Caracal și despre mersul anchetei. Acesta este nedumerit de ce anchetatorii se rezumă numai la cercetările din curtea criminalului Gheorghe Dincă.

„Ancheta poate fi în pericol din cauza erorilor dacă plecăm de la presupunerea că tot ceea ce se întâmplă în materie de anchetă este să se găsească probe pentru o sentință corectă, nu pentru o înfundare a lui Dincă. Noi știm din experiența parchetului românesc că au fost trimiși în judecată cetățeni acuzați cu mult mai puține probe. Enigma acestor zile este de ce nu închid ei odată. De trei săptămâni, 217 oameni cu salarii uriașe, se concentrează pe înfundarea, adică probarea unui om care a făcut, să zicem, două crime. Cu toată stima pentru victima, ați mai văzut vreodată în România o asemenea rigoare a procurorilor? Că nu putem să-l trimitem în judecată până nu avem o mie de dovezi. Deci marea întrebare este ce i-a apucat pe ei. DIICOT este o structură pentru crimă organizată și terorism. Au trecut trei săptămâni și ei evită să iasă din curtea aia. Nu poți să nu iei și alte piste în considerare”.

Jurnalistul se întreabă de ce documentele nu consemnează un moment petrecut în noaptea de 25-26 iulie.

„Răspunsul îl dă studierea documentelor la ce s-a întâmplat în noaptea de 25-26 iulie. Există un moment pe care raportul nu-l consemnează. El e consemnat în raportul lui Cumpănașu și în ce a scris pe WhatsApp procurorul Popescu pe 26 seara. Se spune că la sediul poliției erau Ovidiu Popescu, Liviu Vasilescu de la DIICOT Craiova, mai era de la Parchetul Olt și era conducerea Poliției. Avem deja niște șefi. La ora 2 se stabilește ca fata e în casa lui Dincă. E trimisă o patrulă la casa lui, lucru pe care raportul MAI nu-l menționează. Patrula se întoarce și se spune în raportul lui Cumpănașu și a zis că patrula s-a întors și că din verificări rezultă că nu există nicio activitate infracțională în casă. Aceeași mențiune e și la Ovidiu Popescu. Și au decis să intre numai dimineața. Au fost anchetați acești polițiști care au fost acolo? Patrula”, a mai spus Cristoiu.