Vești excelente pentru întreg mapamondul. A fost descoperit tratamentul pentru COVID-19. Singapore este cea care va începe săptămâna viitoare prima fază de teste clinice pe oameni a unui tratament cu anticorpi împotriva COVID-19, relatează joi EFE, citat de dcbussines.

Potrivit informațiilor furnizate, compania farmaceutică Tychan este care a dezvoltat tratamentul. Reprezentanții companiei au spus că testele vor fi realizate la centrul de cercetări medicale SingHealth şi că va dura circa şase săptămâni pentru a evalua siguranţa şi toleranţa acestuia la oameni.

Cercetătorii speră ca anticorpul TY027 să poată frâna evoluţia bolii şi să accelereze recuperarea, oferind totodată protecţie temporară la infecţiile provocate de coronavirusul SARS-CoV-2. Dacă prima fază este depăşită cu succes, Tychan va cere autorizaţie pentru a realiza teste clinice mai ample.

Până în acest moment nu a fost dezvoltat niciun tratament cu anticorpi şi nici un vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit companiei Tychan.