Slovenia se apără în fața coronavirusului. Potrivit Reuters, Guvernul sloven a declarat luni starea de urgenţă, pe o perioadă de 30 de zile, în urma unei creşteri bruşte a contaminărilor cu covid-19, care s-au dublat săptămâna această faţă de nivelul de săptămâna trecută, informează news.ro.

Potrivit sursei citate, printre aceste măsuri, care au intrat în vigoare luni se află interdicţia oricărei deplasări între regiunile cele mai afectate, o interzicere a circulaţiei pe timpul nopţii, între orele locale 21.00 (22.00, ora României) şi 6.00 (7.00, ora României), o suspendare a evenimentelor publice şi regionale şi o limitare a adunărilor la maximum şase persoane, a anunţat luni ministrul sloven de Interne Ales Hojs.

Decizia de implementare a stării de urgență survine după ce, Slovenia, țara care a fost slab afectată de virusul SARS-CoV-2 de la apariţia acestuia, a anunţat că a înregistrat 4.845 de contaminări în ultima săptămână.

Cum arată cifrele în România

Nici în România lucrurile nu arată încurajator. Țara noastră anunță infectări pe bandă rulantă, iar mai multe județe din țară impul restricții fără precedent.

Potrivit datelor furnizate luni de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

Totodată, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 19 octombrie, 5.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 18.10.2020 (10:00) – 19.10.2020 (10:00) au fost raportate 59 de decese (26 bărbați și 33 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

 

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea