Această acțiune a permis astfel obţinerea nominalizării de către fostul vicepreşedinte Joseph Biden. Abandonul lui Sanders vine în urma unei performanțe surprinzătoare în primele trei state care au votat în februarie la primarele democrate. Nominalizarea a părut a fi adjudecată până când, în ultima zi a lunii februarie, Biden a surprins şi şi-a consolidat poziţia în rândul alegătorilor moderaţi.

Retragerea lui Sanders

Senatorul Bernie Sanders, un controversat politician progresist, a organizat miercuri o videoconferinţă cu membrii echipei de campanie în care a anunţat retragerea din cursa electorală, potrivit CNN.

Retragerea lui Sanders va permite nominalizarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden drept candidat al Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial programat în Statele Unite în luna noiembrie.

Anunțul lui Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că s-a ajuns la un acord cu 3M, ceea ce va permite SUA să beneficieze de milioane de măşti chirurgicale în următoarele luni pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

„Pot anunţa astăzi că am ajuns la un acord foarte prietenos cu 3M pentru livrarea a 55.5 milioane de măşti suplimentare de înaltă calitate în fiecare lună. Prin urmare, vom primi 166.5 milioane de măşti în următoarele câteva luni pentru personalul nostru sanitar, care este în prima linie”, a declarat Donald Trump în cadrul conferinţei de presă zilnice a celulei de criză de la Casa Albă privind epidemia Covid-19.