Deși în această perioadă lupta pentru supremație în PSD este cea care ocupă agenda partidului, în plan secundar este un adevărat război pentru candidatura la prezidențiale, care ar putea fi capitală pentru viitorul formațiunii care astăzi conduce România. Conform unor surse politice din interiorul PSD, cele mai mari șanse pentru a se impune în fața lui Klaus Iohannis le-ar avea Mihai Fifor.

Din punct de vedere sociologic, profilul acestuia ar fi cel mai aproape de ceea ce-și dorește electoratul. Cu o imagine curată, fostul ministru al Apărării are multe puncte comune cu Klaus Iohannis și fiind o figură nouă în peisajul prezidențial ar putea câștiga voturile pe care le-a pierdut partidul său la alegerile europarlamentare. Despre acest lucru ar fi fost informați și Liviu Dragnea, dar și șeful statului. Ambilor le-a convenit ca Fifor să fie scos din ecuația puterii.

Niciun alt social democrat nu ar avea șanse ca măcar să inter în turul doi, spun aceleași surse. Marea surpriză a sondajelor o reprezintă Dan Barna, preșesintele USR. Acesta se află pe un trend ascendent și creșterea lui este mai accentuată decât cea a lui Cioloș, care stagnează în preferințele electoratului.

Un tablou cu Dan Barna și Mihai Fifor candidați la alegerile prezidențiale i-ar crea mari probleme lui Klaus Iohannis, care ar putea să piardă scaunul de la Cotroceni.