Concret, poliția va intensifica raziile la metrou, în mijloacele de transport în comun de suprafață, mall-uri și piețe. De asemenea, în această noapte se anunță controale în baruri, terase și sălile de evenimente unde se desfășoară nunți și botezuri, transmite stirileprotv.ro.

Deși cazurile din București au sărit de 500, lumea nu pare deloc îngrijorată. În piețe este haos total, iar în spațiile închise este și mai rău.

De exemplu, în Piața Obor oamenii fac cumpărături umăr la umăr, fără emoţii, iar în hala de la Obor masca lipsește aproape cu desăvârșire.

Românii nu se prea sinchisesc de măsurile de siguranță

Măsurile parcă sunt ignorate dinadins și mai grav este celebrul obicei al românilor: gustatul produselor. Fără nicio jenă oamenii se înghesuie la degustat brânză, cârnați sau șorici. De asemenea, alții nici nu se sfiesc să pună mâna pe produse, un gest cu totul nerecomandat în actualul context epidemiologic.

Vânzător: „Domnu’, domnu’! Nu puneţi mâna, vă rog. Suntem şi noi aici. Puteaţi să mă anunţaţi şi eu vă serveam”.
Client care palpează peștele: „Hai, domne! Nu te mai opări atât. Gata, am greşit, am greşit!”

Astfel, Poliția va începe controalele în Capitală, în toate sectoarele, iar la noapte se anunță agitație în barurile, cluburile și sălile de evenimente.

„Poliţiştii vor acţiona în principalele zone ale Capitalei, în toate sectoarele, în mijloacele de transport din subteran şi la suprafaţă, în centrele comerciale, în magazine”, a declarat Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Ce spun ultimele date despre epidemia din România

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrate până în prezent pe teritoriul României sunt în Bucureşti – 18.491 şi în judeţele Suceava – 6.741, Braşov – 6.277, Prahova – 6.104, Argeş – 5.564, Iaşi – 5.430, informează, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Un număr de 7.734 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

La ATI sunt internaţi 583 de pacienţi, precizează sursa citată.

Pe teritoriul României, 10.817 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.516 se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 23.237 persoane se află în carantină la domiciliu, iar 28 în carantină instituţionalizată.