S-a aflat care sunt cele mai mari surse de infectare COVID-19. Cunoscutul medic, Tudor Ciuhodaru, a avertizat că principalele surse de infectare sunt locurile de muncă și transportul în comun.

„Noi muncim, trebuie să mai și muncim. Dacă nu murim de virus, murim de foame. Testarea extinsă, inclusiv a contacților asiptomatici, ne putea permite să ne asigurăm activitățil normale. Este evident că locurile de muncă, transportul în comun, de asta tot spun de atât timp și n-am văzut nicio măsură”, a precizat Tudor Ciuhodaru.

Cunoscutul medic a susținut că există o variantă care ar trebui să o luăm în calcul și care ne-ar ajuta să avem un Crăciun în siguranță. Ciuhodaru a vorbit și despre subiectul privind testarea extinsă. În opinia sa, această soluţie folosită în Slovacia, ar trebui efectuată şi în România.

„Este singura opțiune sănătoasă de a trece peste această pandemie, pe lângă restul măsurilor. Slovacia a reușit să scadă rata infectărilor cu 60%. Este cel puțin o soluție pe care s-o iei în seamă”, a spus Tudor Ciuhodaru pentru DCNews.

În ceea ce privește organizarea alegerilor parlamentare în 6 decembrie, renumitul doctor a susținut că este nevoie de o anumită procedură.

„Dacă tot facem acest lucru, cred că o testare extinsă, voluntară, pentru cei care se prezintă la parlamentare este de luat în calcul. Cred că astfel am putea să avem un Crăciun în siguranță”, a spus Tudor Ciuhodaru.

Trebuie amintit că cercetătorii de la Universitatea din Sao Paolo au descoperit că telefoanele mobile ale lucrătorilor din domeniul sănătăţii pot fi contaminate cu SARS-CoV-2. Astfel, aceste dispozitive ar putea face parte din lanţul de transmisie din mediul medical. Aceştia au avertizat că liniile directoare de control ale infecţiilor ar trebui să includă o politică universală cu privire la dezinfectarea telefoanelor mobile în cadrul spitalului. Anamaria Dobrotă, medic infecţionist a susținut că telefoanele mobile sunt obiecte care pot fi contaminate cu o cantitate suficientă de virus, care să ducă la infectare ulterioară.