Cum dezactivezi RO-ALERT pe Android

Deşi nu toate dispozitivele cu Android primesc mesaje din partea sistemului de avertizare RO-ALERT, cele compatibile au o metodă simplă şi rapidă de dezactivare, care este valabilă pentru toate modelele, indiferent de producător sau de skin-ul software aplicat. Există posibilitatea ca anumite denumiri ale meniurilor să fie diferite, în funcţie de modificările aduse de compania care a dezvoltat telefonul, însă paşii ar trebui să fie similari pentru toate dispozitivele, scrie g4it.ro.

Pentru articolul de faţă am folosit un Motorola G7 Power pe care îl aveam la îndemână, echipat cu o versiune de Android 9.0 Pie „curată”, foarte apropiată de experienţa Android de bază.

Pasul 1
Deschideţi aplcaţia Setări/Settings
Pasul 2
Accesaţi meniul Aplicaţii şi notificări/Apps & notifications
Pasul 3
Accesaţi meniul Alerte de urgenţă wireless/Wireless emergency alerts
Pasul 4
Dezactivaţi opţiunile Alerte AMBER/AMBER alerts, Pericole extreme/Extreme threats, Pericole grave/Severe threats

Odată dezactivate aceste opţiuni, mesajele transmise prin RO-ALERT vor fi dezactivate permanent, până la reactivarea lor manuală.

Cum dezactivezi RO-ALERT pe iOS

Pentru iOS, doar telefoanele echipate cu sistemul de operare iOS 12 sunt vizate. Conform ultimelor statistici, peste 80% dintre dispozitivele care sunt încă în utilizare rulează ultima variantă a software-ului Apple, deci probabil că majoritatea utilizatorilor vor putea urmări paşii de mai jos.

Pasul 1
Deschideţi aplicaţia Configurări/Settings
Pasul 2
Accesaţi meniul Notificări/Notifications
Pasul 3
Treceţi prin toată lista de aplicaţii până ajungeţi în partea cea mai de jos a ecranului
Pasul 4
La categoria Alerte Guvernamentale dezactivaţi opţiunile Alertă AMBER/Amber Alerts, Alertă extremă/Extreme Alerts, Alertă severă/Severe alerts

IGSU a anunţat că testele pentru sistemul RO-ALERT vor dura până cel puţin pe data de 30 iulie şi recomandă ca acestea să rămână pornite pe dispozitivele cetăţenilor. În cazul în care doriţi doar să scăpaţi de alertele de test, puteţi ţine aceste alerte dezactivate până pe 30 iulie, moment în care le puteţi activa din nou pentru a putea fi avertizaţi în cazul unei urgenţe reale.