Potrivit declarației de avere a președintelui României, Klaus Iohannis, acesta deține două apartamente și trei case, toate obținute prin achiziție proprie. Pe lângă acestea, președintele are și un cont bancar deschis în 1999, la BCR, în care a strâns suma de 190.000 de lei.

Pentru funcția de președinte, Iohannis are un salariu anual de 165.100 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 13.800 de lei lunar.

În ceea ce o privește pe soția președintelui, Carmen Iohannis, aceasta lucrează ca profesoară la Colegiul „Gh. Lazăr” din Sibiu și câștigă anual suma de 33.276 de lei, iar lunar 2.773 de lei.

Însă, la veniturile celor doi se adaugă și bani proveniți din închirierea a două imobile. Pe fiecare dintre ele, familia Iohannis primește anual suma de 35.829 de lei, adică aproape 3.000 de lei lunar.

Detalii neștiute despre Carmen Iohannis

Carmen și Iohannis s-au cunoscut pe băncile facultății, iar în urmă cu 30 de ani au ales să pășească în fața altarului. Ceea ce nu se știa despre prima doamnă a României este că aceasta cântă la pian, a făcut balet în tinerețe, iar în prezent face sport cu un antrenor personal. În plus, Carmen Iohannis este pasionată de bucătăria franceză și cântă în corul Bisericii Iezuite din Sibiu.