Ies la iveală amănunte incredibile din dosarul penal al unui cunoscut politician din România. Acesta ar putea să scape de pușcărie deși a ucis două persoane și a rănit o a treia într-un accident de ciculație.

Scapă de pușcărie?

Se pare că procurorii argeșeni au finalizat rechizitoriul dosarului în care Daniel Chițoiu este acuzat că a provocat un accident mortal. Acesta urmează să fie trimis în instanță. Acuzațiile la adresa politicianului ar fi de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, anunță g4media.ro. În urma accidentului, două persoane și-au pierdut viața, iar o a treia a fost rănită. Cu asemenea acuzații, Chițoiu ar putea primi o pedeapsă cu suspendare.

Partea din anchetă referitoare la internarea lui Chițoiu la Terapie Intensivă s-ar clasa, au mai precizat sursele citate. Procurorii au cercetat, pe baza documentelor cerute, dacă la spitalul Floreasca din Capitală, unde Daniel Chițoiu a cerut să fie transferat, oficialii s-au făcut vinovați de favorizarea infractorului și dacă internarea la terapie intensivă se impunea și nu au descoperit nici o neregulă.

Mai mult, anchetatorii au o expertiză tehnică, în urma căreia s-a ajuns la concluzia că fostul ministru de Finanțe a fost cel care a intrat pe contrasens și a provocat accidentul și una medicala, potrivit căreia supravițuitoarea impactului a avut răni care i-au pus viața în pericol.

Accidentul a avut loc în a doua zi de Crăciun, în localitatea Zamfirești din Argeș. O femeie de 73 de ani și un bărbat de 82 de ani au murit în urma impactului, iar o rudă a lor a fost atât de grav rănită încât și acum este în spital.