Mugur Isărescu este considerat, de ani buni, una dintre cele mai de încredere personalităţi din spaţiul public românesc. Dacă despre prestația sa în fruntea BNR s-au scris sute de articole, pentru cei mai mulți români un detaliu a trecut neobservat. Este vorba de numele pe care acesta îl are în buletin.

Pe Mugur Isărescu îl mai cheamă și Constantin, nume cu puternic impact în familia Guvernatorului BNR, dacă ținem cont că pe tatăl său – profesor de matematică şi, pentru o lungă perioadă, chiar director de bancă – îl chema tot Constantin. De altfel, tatăl său este cel care i-a născut și pasiunea pentru cifre, după cum recunoaştea Isărescu.

Isarescu este economist de profesie iar pentru longevitatea sa în acest post a intrat și in Cartea Recordurilor. Născut pe 1 august 1949, la Drăgășani (Vâlcea),  Guvernatorul BNR este căsătorit și are doi copii.

Timp de un an, între decembrie 1999 – decembrie 2000 a fost prim-ministru al României, elaborând strategia economică de aderare a României la Uniunea Europeană. Isărescu a candidat și pentru poziția de președinte al României. S-a întâmplat la alegerile din 26 noiembrie 2000 și a fost candidat independent, fiind susținut de CDR. A obținut însă doar 9,54% din voturile românilor în primul tur de scrutin.

La data de 1 iulie 2005, a realizat denominarea monedei naţionale, după liberalizarea contului de capital. El a deţinut şi deţine mai multe funcţii în organisme internaţionale și a primit numeroase premii şi distincţii. Este căsătorit cu Elena Isărescu, cu care se cunoaşte din copilărie, şi cu care are doi copii, un băiat, Costin  şi o fată, Lăcrămioara.

Pasiunea pentru vin

Mugur Isărescu are și o mare pasiune. Acesta deţine o firmă – SC Măr SRL din Drăgăşani, care include o pensiune şi o activitate în domeniul viti-vinicol, care produce vinuri precum „Crâmpoșie” sau „Negru de Drăgășani”, sub marca denumită „Casa Isărescu”. Vinul de Dragasani al lui Isarescu este vestit printre prieteni si invitatii straini, pe care ii serveste cu cate-o sticla. Vecinii au povestit, la un moment dat, că îl văd mereu pe Isărescu, în trening sau mai des într-un halat, dând cu săpăliga printre araci.printre araci.

Compania Măr SRL din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, producătorul de vin deţinut de familia Isărescu, a terminat anul 2018 cu un profit net de aproape 794.000 de lei, de peste ori ori mai mare decât în anul precedent. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 3,46 milioane de lei, mai mare cu aproape 4% faţă de anul precedent.