Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiţă, vine cu vești exelente pentru români. Omul lui Klaus Iohannis a anunțat când va scăpa România de restricții.

Mai exact, potrivit acestuia în luna septembrie a acestui an, sau chiar mai devreme, imunitate în masă ar putea fi atinsă, ducând la o relaxare completă a restricțiilor. Totodată, el a precizat că la jumătatea lunii aprilie, România va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate pe zi.

În ceea ce privește media din ultimele zile, potrivit coordonatorul campaniei de vaccinare, 57.000 de persoane au fost vaccinate.

“100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză.

Din a doua parte a lunii aprilie, să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Cum se desfășoara campania de vaccinare anti-covid

Coordonatorul campaniei de vaccinare a vorbit și despre modul în care campania de vaccinare se desfășoară în România. Potrivit acestuia, totul merge fără disfuncționalități la noi în ţară, indiferent de vaccinul utilizat.

Totoadată, el a mai subliniat faptul că s-a luat în calcul deschiderea unor noi cabinete de vaccinare cu AstraZeneca, în condițiile în care, tot mai mulți români își așteaptă rândul, iar listele de așteptare sunt lungi. În același timp, în 20 aprilie vor fi deschise și 200 de cabinete Pfizer.

“Dozele stau în centrele de depozitare și sunt transmise în centrele de vaccinare în funcție de numărul de persoane programate.

Depinde de adresabilitate și capacitatea de vaccinare din respectivul centru. Sunt anumite județe unde avem vaccin cu AstraZeneca și există liste de așteptare. Aici luăm în calcul deschiderea de noi cabinete.

În această perioadă am luat în calcul deschiderea tuturor centrelor de vaccinare pentru AstraZeneca, în 20 aprilie se vor deschide 200 de cabinete cu Pfizer”, a explicat Gheorghiță.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin