După trei săptămâni în care s-a crezut inclusiv că liderul din Coreea de Nord ar fi murit, Kim Jong-Un a reapărut în public. Vinerea trecută, acesta a participat la inaugurarea unei fabrici de îngrăşăminte, informează agenţia de ştiri KCNA, raportând astfel prima apariţie publică a liderului de la Phenian după trei săptămâni de absenţă în care zvonurile privind starea sa de sănătatea au proliferat.

Acum, unii experţi cred că au găsit explicaţia pentru această dispariţie suspectă: Kim Jong-Un și-ar fi înscenat moartea şi a lipsit trei săptămâni din spaţiul public pentru a da în vileag mai mulţi trădători din anturajul său.

Experţii, citaţi de presa internaţională, au analizat declarația unui diplomat din Coreea de Nord. Acesta şi-a cerut scuze după ce a afirmat în spațiul public că dictatorul nord-coreean este atât de bolnav încât nu se poate ridica din pat, potrivit România TV.

Săptămâna trecută, după 20 de zile de absenţă, în care s-a speculat că ar fi murit în urma unei operaţii pe cord eşuate, Kim Jong-Un a apărut la inaugurarea unei uzine de îngrăşăminte fosfatice din Sunchon, unde a tăiat panglica.