"Sunt sigur că vom reuşi să depăşim cifra înregistrată anul trecut. În 2011 vor fi exportate produse militare în valoare de cel puţin nouă miliarde de dolari", a declarat Anatoly Isaikin. Potrivit acestuia, în primul semestru Rusia a exportat armament în valoare de 5,9 miliarde de dolari şi, deşi situaţia din unele regiuni ale lumii s-a deteriorat recent, în special în Africa de Nord, Rosoboronexport a reuşit să-şi păstreze poziţiile pe pieţele de export.

De asemenea, Anatoly Isaikin a declarat că Rosoboronexport a pierdut în total patru miliarde de dolari ca urmare a anulării contractelor încheiate cu Libia. Anatoly Isaikin a subliniat că în conformitate cu rezoluţiile internaţionale, Rusia nu mai furnizează în prezent armament Libiei.

În schimb, directorul Rosoboronexport a declarat că Rusia continuă să livreze arme Siriei, în pofida presiunilor internaţionale în vederea încetării livrărilor de armament către Damasc. "Atât timp cât nu există sancţiuni, instrucţiuni sau ordine în acest sens din partea guvernului, suntem obligaţi să ne îndeplinim angajamentele contractuale şi exact aceasta facem în acest moment", a declarat Anatoly Isaikin.

Rusia este al treilea exportator mondial de armament, după SUA şi Marea Britanie, după ce, în anul 2006, a devansat Franţa.

SURSA: Agerpres