Rusia se pregăteşte să ia măsuri împotriva tulpinii indiene a COVID-19. Mai exact, Ministerul Sănătăţii din această ţară pune la cale un program de revaccinare a populaţiei, iar totul ar putea demara chiar din această săptămână, relatează cotidianul rus Kommersant, potrivit adevarul.ro.

Programul de revaccinare trebuie să înceapă cât mai urgent, este de acord şi primarul Moscovei

“Este evident că virusul va rămâne printre noi ani de zile şi este imposibil să închidem domenii pentru totdeauna. Se va ajunge la situaţia în care oamenii vor lucra având documente privind starea lor de sănătate”, a declarat o sursă apropiată de aceste pregătiri. Se pare că inclusiv femeile însărcinate urmează să fie vaccinate.

Serghei Sobianin, primarul Moscovei, vorbea şi el recent despre importanţa revaccinării populaţiei împotriva COVID-19. El spunea că acest proces trebuie să înceapă acum, astfel că vor fi organizate activităţi comune cu Guvernul pentru a lua rapid o decizie.

Vaccinurile ruseşti Sputnik V şi Sputnik Light pot fi utilizate pentru revaccinare, a anunţat deja Ministerul rus al Sănătăţii.

Sputnik V protejează împotriva “tuturor variantelor cunoscute” de virus

Luni, Aleksandr Gintsburg, directorul Institutului Gamaleia, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V, a transmis că serul său protejează împotriva “tuturor variantelor cunoscute” de virus, inclusiv împotriva variantei Delta, responsabilă pentru o creştere marcantă a cazurilor de COVID-19 în Rusia, transmite agenţia AFP.

Noul val de infectări cu coronavirus afectează în special Moscova şi Sankt Petersburg, al doilea oraş al ţării. 90% dintre cazuri noi sunt provocata de varianta Delta, provenită din India, care este mult mai contagioasă, afirmă primarul Moscovei.

Autorităţile din Moscova au decretat săptămâna trecută vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sectorul serviciilor. Circa 60% dintre aceştia, sau aproximativ două milioane de persoane, trebuie vaccinaţi până la 15 august.

În Sankt Petersburg, oraş care găzduieşte în prezent meciuri de fotbal din cadrul EURO 2020 şi este afectat la rândul său de acest focar, autorităţile au anunţat că doresc să vaccineze 65% dintre funcţionarii locali până în luna august.

Sursa foto: Dreamstime